Windows 10 Makinanın Domaine Eklenmesi-IP Yapılandırması

Windows 10 Makinanın Domaine Eklenmesi-IP Yapılandırması

 

Herkese merhabalar. 🙂

Bu makalemde sizlere sanallaştırma üzerinde oluşturduğum bir Windows 10 makinanın domaine nasıl katılabileceği hakkında bilgi vereceğim.

Burada oluşturduğum ve domaine katacağım bilgisayar Active Directory(AD) üzerinde “Computers” klasörünün altında oluşacaktır.

Öncelikle bir PC yi domaine eklemek istiyorsak yapmamız gereken ilk ayar IP yapılandırması olacaktır. Ben de öncelikle bu ayarları yapacağım. Bu yapılandırma da makinamızın Domain Controller ile görüşebilmesi için ikisinin de aynı ağda olmalarını sağlayacağız.

  • Bu yapılandırmayı yapmak için Windows 10 makinamızda “Ayarlar>Ağ ve İnternet>Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir” seçeneklerine tıklıyoruz.
  • Daha sonra aşağıdaki ekran karşımıza çıkacaktır. Bu kısımda “sağ tık>özellikler” seçeneklerini seçiyoruz.

1,

 

  • Şimdi IP yapılandıracağımız kısım olarak karşımıza bu ekran gelecektir. Burada detaylı olarak;
  1. Ip adresi: Makinamıza vermek istediğimiz IP adresi.(Domainimizle aynı ağda olacağını göz önüne alarak yapılandırınız.)
  2. Alt Ağ maskesi: Makinamıza verdiğimiz IP adresinin alt ağ maskesi.
  3. Varsayılan Ağ geçidi: Buraya da modemimizin IP adresi. Bu kısmı yazmak zorunda değilsiniz.
  4. Tercih edilen DNS sunucusu: Bu kısma da Domain Controller üzerinde bulunan DNS sunucunun adresini yazıyoruz. Yani Domain Controller IP adresi.

Daha sonra değişiklikleri onaylayıp çıkıyoruz. Eğer aynı ağda olduklarından emin olmak istiyorsanız birbirlerine ping isteği atarak kontrol edebilirsiniz.

2,

 

  • Şimdi bu makinamızı domaine nasıl katacağımıza gelelim.
  • Bu bilgisayara sağ tıklayıp özellikler diyoruz.

3,

 

  • Daha sonra yolumuz “Gelişmiş sistem ayarları>değiştir” daha sonra ilk olarak makinamızın ismini değiştiriyorum. Ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyorum.

4,

 

  • Bilgisayarımız yeniden açıldıktan sonra yine aynı yolu takip ederek aynı yere geliyorum. Şimdi burada makinamızı domaine eklememiz için bir etki alanı yazmamızı istiyor. Benim domainim “kadircirik.com” olduğu için bunu yazıyorum.

5,

 

  • Daha sonra bizden kullanıcı adı ve parola istiyor. Burada Active Directory üzerinde bulunan kullanıcıların bir tanesiyle oturum açabilirsiniz. Ben Administrator kullanıcısıyla giriş yapıyorum.

6,

 

  • Daha sonra Server makinamıza geldiğimizde oluşturduğumuz bilgisayarımızı “Computers” klasörünün altında  görebiliyoruz.

8,

 

Buraya kadar okuduğunuz için Teşekkürler. 🙂

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir